måndag 1 december 2008

Utdrag ur Änglabalken

Änglamamman med stort Ä har äntligen utformat en "Änglaverksrapport med utdrag ur Änglabalken" En nödvändighet för att sorgen efter de förlorade barnen skall kunna genomlidas utan onödiga avbrott och dröpliga situationer. Jag har väntat på en sådan rapport och anade nog att just hon skulle bli den första att ta sig an uppgiften. Jag ser fram emot fler paragrafer, dock utan straffskyldighet vid regelbrott! Vi sorgens fäder och mödrar har inte alltid alla celler på rätt sida membranet då vi kastar oss in i det outforskade mörkret.

Ett sådant exempel är gravbesök vid blött väder där de sörjande enkom medbringar liten tändsticksask, med fåtal stickor och bara en "tändsida"! Där de sörjande fräser sig igenom de sista stickorna och dessutom försöker sätta eld på ett finger i hopp om någon slags låga! Eldstöld från graven intill blir då en sista utväg och detta bör ej vara straffbart! Se det istället i termer av "själförsvar" eller "glödlösning".

Ett till ägg...tillägg!... i balken bör vara att ansvarigt sjukhus skall tillhandahålla surviver-kit innehållande: tvättbara tygnäsdukar (för miljön), post-it med penna, en vacker minneslykta per förlorat barn samt en generös prenumeration på värmeljus och sömntabletter!

1 kommentar:

Unknown sa...

Finns redan en stomme till det som jag nog kommer att kalla änglamappen... funderar på att börja arbeta med den på riktigt... läs inlägget Sjukvårdes survivor-kit till änglaföräldrar... där ligger mer sådant. vad vi hade önskat att vården släppte iväg oss med.