söndag 14 december 2008

Två små kära vänner

Vi har två "små" hemma nu, som låter som gnagande möss eller ett smattrande småregn på bilrutan när de är igång. Väldigt sympatiskt! De ryms i en medelstor väska och väger bara 1,16 kg. Trevliga att ha att göra med och kommunicerar hela tiden och överallt, speciellt i soffan eller sängen. Håller vi dom i knät ger de ifrån sig den mest behagliga värmen i midvinterkylan. De har redan blivit små kära vänner som vi inte vill gå hemifrån utan, och det måste vi inte heller! Vi har köpt oss varsin LG X110. Bärbara datorer med 10,2 tums bildskärm, inte stort men heller inte jobbigt att läsa på skärmen. Och stora sköna knappar att skriva med. Vi har sprallat omkring hela dagen och pillat lite här och lite där och uppdaterat hit och laddat dit. Vi har det så ytligt trevligt vi bara kan, maskinerna och vi! Jag var först ut med köpet. Tänkte att det kunde vara trevligt med en ny vän som inte kräver något tillbaka och samtidigt slippa var bunden vid skrivbordet, som visserligen är snyggt men inte särskilt bekvämt. Väl hemma blev M lite avis och stack och köpte sig en han också. Önskar man sig något riktigt mycket är det inte svårt att finna användningsområde! M ska använda den på tåget från nya lilla staden till jobbet i den gamla stora, kolla film och skriva. Vi får nöja oss med att våttäta bara halva badrummet i nya huset...eller måla fragment av väggar...eller skippa duschblandare ;)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, de äro fina, de små. Fungerar alldeles utmärkt även för mina fingrar (ber om ursäkt för skrivfel, de små). Känns skönt att en del i hjärnan får ägna sig åt nåt nytt. Eller kanske re-writa en del nötta synapser, åtminstone temporärt. Saker slits, så även ett oändligt antal nerver och kemiska ämnen.

M

Johbur sa...

Tack min M!
Det där med hjärnan är vi överens om!Resten är en gåta ;)

Fru J

Unknown sa...

Vad härliga ni är! Min man vill skaffa kattungar, ni skaffar små datorer... så mycket mer praktiskt;.)

Och tråden i Afrika... finns inga ord. Så gudomligt fint! Vilken tanke, den är nästan för stor för att få plats i huvudet... två bauta trädkronor i Afrika... som når upp till Astrid och lilla Rutan!