onsdag 24 december 2008

I väntan på tomten, eller något...







I väntan på tomten och spänd över hur h*n ser ut i denna mysiga by, blev jag aningen sprallig. Och jag har bara sippat på vinet ännu! Jag tror tomten här är klädd i grå yllekläder som sticks förfärligt och gör humöret en otjänst. En kortväxt, satt och ganska grinig filur med breda axlar och alldeles för långa armar. Säcken med vad den nu må innehålla slänger han raskt under jul-palmen och bara drar! Jag tror jag följer efter uppåt byn längs den lilla backen som leder till en speciell gömma. Den gömman innehåller en överraskning för någon av världens Geocachare att finna. Enligt konstens alla regler skapade vi en cache som heter: Ruth & Astrid´s Santa-cache, in memory of our twin girls born and lost 24/9-08. Hoppas sannerligen inte att gnälltomten har en GPS för då städar han raskt undan den. Det passar sig av en tomte som lever här. Bort med skiten, rent och snyggt i tomtebacken!

Ljusen som tändes kl 15 är så strategiskt utplacerade att vi ser alla lågor från de flesta av vinklarna på mellanplan. Skönt, mysigt och hoppfullt...jag vet att oändligt många ljus för små livsberövade barn tänds idag. Jag är glad, lite munter längst därinne. På mig har jag de prickiga strumporna jag vägrade vara utan vid förlossningen, samt linnet som då var indränkt i fostervatten. Jag bär dom symboliskt och hedersvärt. Resten av plaggen slängde jag, chockad och förstörd, i papperskorgen i rummet där vi tillbringade vår desperata natt efter födslen.

Julmaten var annat än traditionell, späda lammkottletter och gröna tillbehör, perfekt för en diabetiker! Bara det att den här är mer eller mindre semi-vegetarian och ogillar rött kött...well-done för mig och blodigt för resten. Svärfar skålade muntert med ett glas rött Chianti och ett "Glad Påsk" och därefter var det inte svårt att spåra in på politiken! Rött, grönt, social-liberalt och sedan brainstorming kring miljövänligare energier...sopor, bränsle för att göra energi av sopor och sedan...nu är rätt tid att köpa aktier!

Jag fick slutligen veta att tomten inte hittar hit då gatan fått nytt namn! Döm om min besvikelse. Nu hoppas jag trots allt att gnälltomten äger en liten GPS där han finner julklappsintressenter via efternamn...

1 kommentar:

Unknown sa...

Vilken bra ide! En egen cache till/för/om flickorna... hur man nu säger ;.)

Vad ni är påhittiga!

igår tände vi också ljus... många, många ljus... men den krans som står på matsalsbordet med två speciella glittriga guldänglar i, de fyra ljusen tändes särskilt för två speciella änglasyskonpar... ;.)

God jul, Rut-i-tutan och lilla Astrid! Låt nu mamma dricka mer gladvin så hon får hålla sig munter ett tag ;.)

Tänker på er i massor.