fredag 16 oktober 2009

Doft av snöänglar

Snö är nederbörd iklädd iskristaller, som faller från ett moln. Snöfall kallas de på sin gemensamma nedfärd och glittret som färdas där är snöstjärnor. Snöstjärnor...ett av de vackraste av ord och ett av de vackraste av naturfenomen. I timmar kan jag stå i mörkret och blicka mot flingorna som dalar i vinterns första snöfallsnatt. Känna den kalla doften av mjuk is innanför tjocktröjans hals.

Idag snöade det på vår färd mot sjukhuset. Den allra första snön. Inget mjukt dalande som får giporna att förhoppningsfullt dras uppåt i ansiktet, som dan innan dan i en oskyldig barndom, men i form av ett regn. Det var Kärleken som stannade upp i stressen, lyfte ansiktet mot skyn och sa att det snöade. Jag svarade att det regnade. För vi samman våra nederbörder blir det snöblandat regn, och det hände sig idag.


















Jag vet inte om snöregn kan betyda något bortom isblandad nederbörd och vått, men en vän påminde mig om morgonens snöfall och att det måste bringa tur...och visst måste det! Det snöade och det betyder himmelsk kraft, en sådan som bara snöänglar skapar. Kraft som faller från ett moln. Det där jag trodde var regn har blivit snöblandat regn, har blivit snöfall med iskristaller, har blivit glittrande snöstjärnor, har blivit kraft och tur. En förnimmelse, en hint.

Jag bestämmer mig för att tro på den snön, och andas mjuk doft av snöänglar under min tjocka filt...

.

2 kommentarer:

Orchid sa...

Det kan ju vara regnblandad snö också!
Trevlig helg!

Hanna sa...

Hej! Jag hittade till din blogg för ca 1 vecka sedan och jag fastnade för ditt sätt att skriva. Du fängslar mig. Jag har själv gått igenom IVF men hade verkligen turen att få en flicka på första försöket som var helt perfekt.

Håller tummarna för er!

/Johanna