lördag 28 november 2009

Jag skyller på Gud

Min lilla bärbara har legat medvetslös och under tiden har den stationära krånglat, då blir inte mycket skrivet...istället har jag dansat!

Inte så många vet att det bor en disco-diva i mig, som älskar att dansa och spexa så länge saknaden efter Ruth och Astrid hålls armen. Tror jag har dansat och showat sedan jag föddes, med och utan ficklampor och blinkande örhängen på föräldrarnas grantiljor, fritidsgolvets plastfogar och skolans hemmasnickrade scengolv. Komplicerade nummer de där... Då var det Herreys, Lili & Susie och Carola med 80-talets givna rörelsemönster. Ni vet, med utspridda fingrar framför ansiktet som en solnedgång och långa sidosteg med tvära vändningar och ett och annat golv-move.

Härom dagen fick jag och katterna ryck. De gick på tvären med kutiga ryggar och jag dansade moonwalk samtidigt som jag drog ett luftgitarr-riff framför Kärleken. Kommer inte ihåg vad som triggade det hela. Moonwalk i sig är svårt, men den som tränar med neonfärgade sockar hon lär! Att samtidigt spela luftgitarr är att sätta ribban väl högt. Jag blev minst lika förvånad som Kärleken och vi skrattade giporna ur oss! Det är uppfriskande att fortfarande överraska den man älskat i snart 8 år...

Ikväll fick jag ryck till Calvin Harris techno-electro-house-progressive-trance-låt (pju!): "I'm not alone". Jag kände mig plötsligt lite gammal, men svarade tillslut "ja" på Harris text: "Can you stay up for the weekend? And blame God for looking too old..."

Annat som får Johburs fötter att ta överraskande steg och se nödig ut:

Moloko: The time is now

Franz and Shape: Acceleration

A-HA: The sun always shines on Tv

The Knife: Silent shout

Silverbullit: Star

Pet Shop Boys: West and girls

Och ni?













4 kommentarer:

Lina sa...

Mika - Big Girl

Adam Tensta - My Cool

Elvis vs JXL - A little less conversation

Outcast - Hey Ya

Goldfrapp - Ooh La La

Little Eva - The Locomotion

The Darkness - I Believe in a Thing Called Love

Det finns massa fler, men de här sätter i alla fall fart på mig när jag är ute och går, eller spelar dansmatta, och iaf det senare måste ju räknas ? :)

Unknown sa...

Hej!

Det spritter i benen även upp i Jämtland när jag läser detta.

Vilka härliga bilder, de sprider glädje och jag blir så glad av dem.

Kram från Jämtland,

Katarina "amospersson"

Nilwa sa...

hihihi va jag blir glad i hela hjärtat när jag läser om din helg....nyttigt, mysigt och störtskönt!!!!

Mamma Melissa sa...

Du är ju för rolig!:.))